l

  home

l

  kerssies

l

  contact
T E K E N I N G E NS C H I L D E R I J E NR E L I √ č F SZ E E F D R U K K E NM O N U M E N T A A L
Omgevingsvormgeving

Als omgevingsvormgever houd ik mij bezig met monumentale vormgeving in relatie tot de gebouwde omgeving.

Zo werd indertijd het Twentebad te Hengelo van een installatie voorzien waardoor het in het zwembad zou kunnen gaan regenen. De regen kwam uit een aantal grote buizen die door het plafond van het zwembad waren gestoken zodat het leek of het “pijpenstelen” regende. De landingsplek van de waterglijbaan werd in een soort  “sawalandschap” waarin een bron werd aangebracht waaruit af en toe een grote hoeveelheid water opwelde. Het project kwam tot stand in samenwerking met een collega, de heer B. Schildkamp, tevens met medewerking van de bouwdienst van de gemeente Hengelo.

De bovenzijde van de entree van het gebouw van de Stichting voor Leerplan Ontwikkeling (SLO) te Enschede werd van een serieel kunstwerk voorzien. Het is gemaakt van elementen vangekleurd plexiglas die systematisch ten opzichte van elkaar verspringen.

Het oude pakhuis aan de Walstraat in Enschede, indertijd gerenoveerd om dienst te doen als Ambachtencentrumhad een hoge gevel met daarin een groot aantal enigszins lomp aandoende ramen. Elk raam werd door een qua kleur en vorm verschillende omlijsting voorzien waardoor dit karakter totaal veranderde.

De basisschool het Wooldrik kreeg een veranderbaar kunstwerk dat bestaat uit vijf afzonderlijk draaibare elementen waardoor steeds een andere “voorstelling” kan ontstaan end at eventueel ook als decor te gebruiken is.